Vacatures in Econometrie

Econometrie algemeen

Econometrie is de discipline binnen de economische wetenschap die zich richt op het kwantificeren (het in getallen uitdrukken) van de relaties tussen economische grootheden. Econometrie kan het beste worden omschreven als de wetenschap van het economisch modelleren, waarbij een groot beroep wordt gedaan op technieken uit de wiskunde, de waarschijnlijkheidsrekening en de statistiek. Informatica neemt een belangrijke plaats in, zowel bij het ontwerp als bij het toetsen en gebruiken van econometrische modellen.

Met behulp van technieken uit de econometrie kunnen economische theorieën worden getoetst en kan de sterkte van economische verbanden worden geschat. Dat gebeurt aan de hand van verzamelde gegevens over de economische grootheden waarvan de samenhang wordt onderzocht. Zo kan bijvoorbeeld met econometrische technieken worden verworpen dat een vraagcurve naar boven loopt (dat wil zeggen: bij een hogere prijs neemt de vraag toe), wat volgens de economische theorie slechts bij uitzondering voorkomt. Daarnaast kan met behulp van econometrische technieken ook een numerieke waarde aan deze vraagcurve worden gegeven (die aangeeft hoe sterk de vraag verandert als de prijs stijgt). De resultaten zijn daarbij altijd aan onzekerheid onderhevig. Zo kan er in het model iets belangrijks ontbreken of kunnen de gegevens onnauwkeurig zijn. Tevens wordt verondersteld dat het gedrag van economische subjecten ook voor een deel door toeval wordt bepaald.

bron: Wikipedia

Econometrie op het internet

  • www.econometrie.nl
    Site van het Landelijk Orgaan der Econometrische Studieverenigingen (LOES) voor middelbare scholieren die zich aan het oriënteren zijn op hun studiekeuze na het vwo.

Loopbaanperspectieven

De vraag naar econometristen groeit, omdat financieel-economische beslissingen in onze samenleving een steeds belangrijkere rol spelen. Dataspecialisten zijn zeer gewild als gevolg van sterk toenemende concurrentie en de behoefte aan steeds meer efficiëntie in het bedrijfsleven maar ook de toegenomen hoeveelheid risico's met name in de financiële sector en de wens steeds meer 'in control' te zijn . De analytische benadering en vaardigheden van econometristen worden daarbij erg gewaardeerd.

Vakinformatie voor Econometristen

ExpertBibliotheekExpertbibliotheek

Rapporten met kennis en expertise in de financiële sector
Geen kosten, direct te lezen zonder in te loggen (initiatief van CareerGuide)

www.expertbibliotheek.nl/rapporten/econometrie


ExpertTubeExpertTube

Video's over kennis en expertise in de financiële sector
Geen kosten, direct te zien zonder in te loggen (initiatief van CareerGuide)

www.experttube.nl/videos/econometrie


CareerTubeCareerTube

Werkenbij-video's - Vakprofessionals vertellen over hun werk - Tips om je eigen carrière vorm te geven
(initiatief van CareerGuide)

www.careertube.nl

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956