vergrootglas
Vacatures in Econometrie
Evertjan Veenendaal

DNB als partner in Wereldbankprogramma

Interview met Evertjan Veenendaal - Portfolio manager bij DNB

Evertjan Veenendaal werkt als portfolio manager bij de divisie Financiële Markten van DNB. Hij is net terug uit Afrika en vertelt vol enthousiasme over zijn Wereldbankmissie bij de frontoffice van een centrale bank. Een interview.

Je bent net terug uit Afrika?  
"Ja, ik ben een week bij een centrale bank geweest om adviezen te geven over reservebeheer en beleggen. Ik was er samen met twee collega’s van de Wereldbank voor haar Reserves Advisory and Management Program. Dat programma is speciaal voor collega’s van verschillende centrale banken in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Doel is bij te dragen aan hun kennis en vaardigheden op het gebied van reservebeheer."

Wat heb je gedaan?  
"Ik heb een week meegekeken met de collega’s van de frontoffice. Zij doen de transacties voor reservebeheer. Dat werk doe ik bij DNB. Ik heb onder meer workshops gegeven over mogelijke beleggingsstrategieën en over beleggen op rentemarkten."

Wat wilden ze graag leren?  
"De centrale bank wil meer vaardigheden opdoen op het gebied van reservebeheer, onder meer om beleggingsstrategieën te ontwikkelen. Hun huidige beleggingsstrategie is het volgen van de benchmark, in grote lijnen. Maar zij willen actiever handelen om meer rendement te behalen. Daarnaast hadden zij veel interesse voor nieuwe beleggingsinstrumenten, zoals futures, die zij op dit moment nog niet gebruiken."

Wat viel je op? 
"In vergelijking met Nederlanders hebben ze meer moeite met vragen stellen. Het was daarom voor mij belangrijk om extra vragen te stellen om te peilen of mijn boodschap goed overkwam."

Nemen ze je aanbevelingen ter harte?  
"Bij de slotbijeenkomst met alle managers hebben we onze observaties en aanbevelingen besproken. Ze waren zeer geïnteresseerd en gaven aan het waardevolle aanbevelingen te vinden. Ik hoop dat ze met de aanbevelingen aan de slag gaan."

Leuk om te doen?  
"Absoluut, het is een geweldige ervaring. Het is mooi om onze kennis over te dragen. Daarnaast is het altijd leuk om in het dagelijks leven van een andere cultuur mee te lopen."

Doet DNB vaker dit soort projecten?  
"Ja, DNB is partner in dit Wereldbankprogramma en verleent op meerdere manieren assistentie. Vorig jaar hebben we ook meegewerkt aan een missie. En we verwachten de komende tijd meer verzoeken om assistentie. In juni organiseren we een vijfdaags seminar over ‘Asset Allocatie’. Daarvoor komen 35 collega’s van verschillende centrale banken bij ons."

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp