vergrootglas
Vacatures in Econometrie
Mark Lindeboom

Wat je maakt, wordt ook echt gebruikt!

Interview met Mark Lindeboom - statistisch analist bij DNB

"De financiële sector heeft altijd al aantrekkingskracht op mij uitgeoefend en tijdens mijn hbo bank & financiën werd ik bij diverse vakken geconfronteerd met DNB. Omdat DNB heel specifieke taken uitoefent binnen de financiële sector, leek het me bijzonder om mijn pijlen te richten op DNB, ondanks het behoorlijk stoffige imago dat de organisatie in die tijd nog had."

"Eenmaal gestart bleek het enorm mee te vallen met die stoffigheid! Ik werkte voornamelijk tussen jonge mensen en had een erg divers takenpakket, waarbij ik regelmatig deelnam aan projecten. Inmiddels ben ik overgestapt naar de afdeling Betalingsbalans- en effectenstatistieken van de divisie Statistiek. Ik werk als statistisch analist en mijn takenpakket is nog diverser geworden. Ik ben nu onder meer verantwoordelijk voor de sectie statistieken op de website van DNB. Hier worden tabellen gepubliceerd die we binnen de divisie maken. Daarmee zie je je inspanningen direct terug. De gebruikers zijn bedrijven, overheden en studenten, maar ook ‘de gewone man’.

Erg leuk om te zien dat iets wat je maakt, ook echt wordt gebruikt! Het gaat dus niet alleen maar om de cijfertjes in mijn werk, ook automatisering speelt een grote rol. Dit was een aspect dat binnen mijn opleiding ook wel aan bod kwam, maar niet zo uitgebreid. Gelukkig krijg je binnen DNB alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Er bestaan allerlei mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen, waarmee je je eigen loopbaan in een bepaalde richting kunt sturen."

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 16-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp