vergrootglas
Vacatures in Econometrie
Matthijs Hannink

Wat we doen, doet er echt toe.

Interview met Matthijs Hannink - Toezichthouder specialist bij DNB

Steeds meer jonge academici willen iets betekenen voor de samenleving en kiezen daarom voor een carrière met maatschappelijke relevantie. Zo ook Matthijs Hannink, het traineeship van DNB gaf hem een goede start: "Wat we doen, doet er echt toe."

"Het traineeship van twee jaar zit er net op. Gedurende drie perioden van acht maanden heb ik de unieke kans gehad verschillende ervaringen op te doen. Ik begon binnen het Integriteitstoezicht van DNB. Daar werkte ik onder andere mee aan een toezichtonderzoek naar de manipulatierisico’s bij benchmarks (referentieprijzen) en valutahandel. De uitkomsten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het rapport: Langs de financiële meetlat.

In aansluiting hierop heb ik acht maanden bij het bankentoezicht van AFM gewerkt. Een unieke gelegenheid om te ervaren hoe een andere toezichtorganisatie haar taken organiseert en uitvoert. De laatste periode was ik opnieuw werkzaam bij DNB, binnen de divisie Toezicht beleid – afdeling Pensioenen. Hier heb ik onder andere meegeschreven aan beleidsstukken over de financiële eisen die aan pensioenfondsen worden opgelegd in het kader van het nieuwe FTK (financieel toetsingskader). Een technisch zware en inhoudelijke klus, maar uitermate boeiend en met de maatschappelijke relevantie die ik zocht."

Matthijs Hannink past niet bij voorbaat naadloos in het plaatje van financieel toezichthouder. Na de bachelor Politicologie aan de Universiteit Leiden, behaalde hij aan de Universiteit van Amsterdam cum laude zijn Master International Relations. "Daarmee heb ik in vergelijking met de vele economen, econometristen en juristen die hier werken, een wat afwijkend profiel. Geen onoverkomelijk probleem als je gemotiveerd bent om te leren en om hulp vraagt als je iets niet weet. Binnen welk team je ook terecht komt, de expertise is groot en de wil om kennis te delen eveneens, zo is mijn ervaring."

Sinds begin april werkt Matthijs in het ‘on-site’ bankentoezicht van DNB. "Dat is een divisie die met de oprichting van het Europese bankentoezicht in november 2014 is ontstaan. Het idee hiervan is dat DNB meer aanwezig is op locatie bij de banken wanneer het nodig is om diepgaander onderzoek te doen naar specifieke risico’s. Zelf werk ik in het team dat zich specialiseert in bedrijfsmodellen en governance van banken. Dat is wederom een rol in het actieve toezicht. Het traineeship heeft me geleerd dat dit goed bij me past en hier wil ik mij dan ook graag verder in ontwikkelen."

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 22-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp