Vacatures in Econometrie

Interviews en nieuwsberichten voor Econometristen

 • Thijs Suurmon
 • Implementatie CSRD: heeft u al een risico assessment gedaan?

  Implementatie CSRD: heeft u al een risico assessment gedaan?

  Bron: Creditrisk.nl - 04-12-2023
  De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) is niet zomaar een richtlijn; het is een revolutionaire richtlijn die een nieuwe standaard zet voor risicomanagement en duurzaamheidsrapportage. In dit artikel enkele handvatten geven om te starten met de implementatie van CSRD.
 • Gisella Eikelenboom

  Blijf verwonderd

  In gesprek met Gisella Eikelenboom, meerdere posities en rollen - 04-12-2023

  Gisella raadt jonge startende actuarissen aan hun eigen pad te zoeken. Kijk breed, staar je niet blind op een richting, ontdek en experimenteer. Maak bewuste keuzes, verander regelmatig en durf een volgende stap te maken, ook al gaat het misschien een keer mis.

 • Stephen Bouman wint de Johan de Witt prijs 2023

  Stephen Bouman wint de Johan de Witt prijs 2023

  Bron: Actuarieel Genootschap - 20-11-2023
  Stephen Bouman MSc ontving op 17 november 2023 de Johan de Witt prijs voor zijn cum laude afgeronde scriptie over klimaattransitierisico's en de ontdekking van een risicopremie op Amerikaanse markten. Zijn innovatieve gebruik van deep learning technieken wordt als relevant en waardevol beschouwd. De jury benadrukt het potentieel van zijn onderzoek voor praktisch beleggingsbeleid bij financiële instellingen.
 • Justa Schouten

  Maak van data inzicht’

  In gesprek met Justa Schouten, Business Intelligence Analist bij DNB - 20-11-2023

  DNB speelt een cruciale rol in betalingsverkeer, met jaarlijkse verwerking van €300.000 miljard aan transacties. Business Intelligence Analist Justa Schouten ontwikkelt dataproducten om inzichten te waarborgen. Ze benadrukt de uitdagingen en groeikansen binnen het dynamische datalandschap van DNB. Professionals met BI-kennis worden uitgenodigd om bij te dragen aan financiële stabiliteit.

 • Trendzicht 2024

  Trendzicht 2024

  Bron: AFM - 07-11-2023
  Digitalisering verandert financiële sector, woningmarkt houdt onvoldoende rekening met klimaatrisico’s. Laura van Geest, bestuursvoorzitter van de AFM: "Klimaatrisico’s en hun financiële impact manifesteren zich steeds scherper. Verduurzaming gaat niet snel genoeg en de Parijsdoelen raken dan uit beeld. Meer vaart is nodig.”
 • Michel Vellekoop

  De kloof tussen theorie en praktijk blijkt meestal groter te zijn in praktijk dan in theorie.

  In gesprek met Michel Vellekoop, Professor Actuariële Wetenschappen & Financiële Wiskunde aan de UvA - 06-11-2023

  Jonge beginnende actuarissen adviseert Michel om veel tijd en energie te investeren in vakkennis en het actuarieel ambachtelijke. Breng en houd je professionele expertise en technische toolsets op hoog niveau, ze vormen de basis voor je beroepsuitoefening en loopbaan. Oriënteer je ook breder, verrijk je scoop en volg ook aanpalende interessante bijvakken, ze zullen je verrijken.

 • De veranderende rol van de actuaris

  De veranderende rol van de actuaris

  Bron: Jan-Huug Lobregt PwC - 03-11-2023
  De wereld schreeuwt om objectieve analyses en antwoorden op vragen. Nederland is vastgelopen in de verschillende crises.Als beroepsgroep kunnen en moeten wij daar verder mee aan de slag. En het tij zit ons mee...
 • Terugblik Dag van de Actuaris 2023

  Terugblik Dag van de Actuaris 2023

  Bron: Actuaris.nl - 13-10-2023
  Onder grote belangstelling vond op 12 oktober de Dag van de Actuaris 2023 plaats met als centraal thema: In Transitie. Een terugblik met de sprekers en de winnaars, Gijs Kloek en Inge Lodder.
 • Van Afghanistan naar NN

  Van Afghanistan naar NN

  Bron: NN Careers Podcast Vooruit - 04-10-2023
  Nadjia, Actuaris bij NN, vertelt over haar opmerkelijke levensreis van Afghanistan naar Nederland, die ze op 8-jarige leeftijd maakte. Ze was vanaf het begin betrokken bij het oprichten van NN Actuarissen, een intern team, en deelt het belang van authenticiteit in het bedrijfsleven.
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.