Vacatures in Econometrie

Genomineerden voor de Actuaris van het Jaar Prijs 2020

Bron: Actuaris.info - 01 september 2020

Actuaris van het Jaar 2020 - Online Event

De genomineerden voor de Actuaris van het Jaar Prijs 2020 zijn bekend. De jury heeft alle voordrachten vanuit het publiek bestudeerd en beoordeeld op basis van hun bijdrage aan het actuariële vakgebied, maatschappelijke relevantie en herkenbaarheid en visie op het vak. Daaruit is dit jaar een drietal aan genomineerden gekomen: Antoon Pelsser, Stephan van Stalborch en Jan de Wit.

De jury onder leiding van Ronald Latenstein (Oud-voorzitter Raad van Bestuur Verbond van Verzekeraars en SNS Reaal), en onder andere 2e kamerlid Helma Lodders van de VVD, zal de komende weken de genomineerden gaan interviewen. Ook krijgt het publiek de mogelijkheid haar stem uit te brengen. De uitreiking van de Actuaris van het Jaar Prijs vindt plaats tijdens het online event De dag van de Actuaris op 8 oktober.

ANTOON PELSSER (1968)

Prof. dr. A.A.J. Pelsser werd dit jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Als bijzonder hoogleraar aan de UvA gaat Pelsser zich richten op de invloed en gevolgen van model-onzekerheid op Enterprise Risk Management bij verzekeraars en verzekeringsmakelaars.

Pelsser is sinds 2009 tevens hoogleraar Finance and Actuarial Science aan Maastricht University. Hij richt zich daar in het bijzonder op waardering van verzekeringscontracten, portfolio replication, asset liability management voor verzekeraars en prijsmodellen voor rentederivaten. Daarnaast is hij partner bij Risk at Work Consulting. Van 2007-2009 was hij hoogleraar Actuariële Wetenschappen aan de UvA. Eerder was Pelsser onder meer werkzaam bij ING en Nationale-Nederlanden.

Pelsser is research fellow van kennisnetwerk Netspar. Hij heeft gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Journal of Economic Theory, Mathematical Finance, Finance and Stochastics en Insurance: Mathematics and Economics. Hij is Honorary Fellow van het Institute of Actuaries in het Verenigd Koninkrijk en een veel gevraagd spreker.

STEPHAN VAN STALBORCH (1989)

Stephan van Stalborch is senior beleidsmedewerker en actuaris op de afdeling Pensioenbeleid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Als expert is Stephan nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het Pensioenakkoord. Op een voor een actuaris ongebruikelijke positie bij de Rijksoverheid zorgde hij er van dichtbij voor dat het kabinet en de sociale partners binnen de actuariële lijntjes kleurden.   

Stephan heeft Econometrie, Quantative Finance and Actuarial Science gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is sinds 2015 Actuaris AAG. In dat jaar maakte hij de overstap vanuit de consultancy naar de overheid. Verder werkt Stephan met studenten van de Universiteit Leiden en doceert hij geregeld aan de Universiteit van Amsterdam. Hier heeft hij dit jaar ook een coaching programma opgezet voor actuarissen in opleiding, gericht op persoonlijke ontwikkeling en het omgaan met stress. Op events spreekt Stephan graag over de aanstaande pensioenhervorming en zijn rol als actuaris in een politieke omgeving. Daarnaast is hij nauw betrokken bij het Actuarieel Genootschap.  

In juli bereikten het kabinet en de sociale partners definitief overeenstemming over de uitwerking van het pensioenakkoord. Als adviseur van de minister heeft Stephan daaraan een substantiële bijdrage geleverd. Zo heeft hij aangemoedigd tot doorontwikkeling van het pensioenakkoord en was hij een van de vijf ontwerpers van het nieuwe pensioencontract (zonder rekenrente). Samen met zijn hardwerkende collega’s en mensen uit de sector heeft Stephan, binnen het complexe stakeholdersveld van de pensioensector, alle partijen op één lijn gekregen. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar een nieuw pensioenstelsel. 

JAN DE WIT (1966)

Jan de Wit AAG, trok dit jaar ongekend de aandacht door vanuit zijn actuariële kennis inzicht te geven in de ontwikkeling van het COVID-19 virus. Op zijn eigen wijze laat hij modelmatig en voor elke leek begrijpelijk zien hoe de pandemie verloopt. Geen oordelen, gewoon de cijfers en akelig nauwkeurige voorspellingen naar de toekomst. Met zijn rekenkundig meesterschap, toegepast in de alledaagse actualiteit van de gewone burger, verschaft Jan heldere informatie en geeft daarmee tegenwicht in de door emoties gekenmerkte berichtgeving rondom het virus.

Jan de Wit is een ervaren non-life Actuaris. Zijn passie ligt op het terrein van Arbeidsongeschiktheid en dan met name WGA en WIA. Ook binnen dit vakgebied zet hij zijn actuariële kennis in om processen en besluitvorming effectiever te laten verlopen. Voorbeelden hiervan zijn een door hem ontwikkelde rekentool waarmee casemanagers eenvoudig een (actuariële) risicoanalyse kunnen opstellen voor werkgever en werknemer en een model waarmee de re-integratiekans naar leeftijd, duur en geslacht op basis van volledig openbare informatie kan worden ingeschat.   

De bijzondere positie die Jan inneemt binnen het actuariële werkveld maakt hem tot een veel gevraagd gastdocent en spreker.

Stemmen

Vanaf nu is het mogelijk te stemmen op de genomineerde kandidaten.

Actuarieel Talent van het Jaar 2020

De Actuarieel Talent van het Jaar Prijs is gericht op Actuariële talenten van maximaal 35 jaar. Ook hier staan zichtbaarheid en visie centraal. Actuarieel professionals die nu al een uithangbord zijn voor de beroepsgroep. Anders dan bij de Actuaris van het Jaar, zullen de actuariële talenten niet worden geïnterviewd door de juryleden, maar presenteren ze zich tijdens Dag van de Actuaris aan het publiek.

Genomineerd zijn:

  • Yentl Goosens, EY European Actuarial Services
  • Wouter Slot, Manager Data Science Achmea
  • Rik van Beers, Consulting Actuary Milliman
Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956