logo econometrievacature.nl

Robeco

Weena 850
3014 DA
Rotterdam

010 - 224 12 24
www.robeco.com


Actief in

Robeco is een internationale vermogensbeheerder met een breed aanbod aan actieve beleggingen, van aandelen tot obligaties. Al sinds onze oprichting in Rotterdam in 1929 vormt onderzoek de basis voor alles wat we doen. Daarbij combineren we onze pioniersgeest met een bedachtzame aanpak. We geloven sterk in duurzaam beleggen, kwantitatieve technieken en constante innovatie.

Profiel

Wij zijn de Investment Engineers. Onze allereerste CEO zei al dat "elke beleggingsstrategie gebaseerd moet zijn op onderzoek". Vanaf dat moment zit het vergaren van kennis ons in het bloed. Onze klanten profiteren van baanbrekende beleggingsstrategieën, omdat we op een unieke manier drie soorten onderzoek integreren: fundamenteel, kwantitatief en duurzaamheidsonderzoek.

Onze filosofie

Bij Robeco zijn we er sterk van overtuigd dat een Investment Engineer niet alleen bedachtzaam maar ook innovatief moet zijn.

Wij waren een van de eerste vermogensbeheerders die in opkomende markten belegden en liepen voorop in duurzaam beleggen. Bovendien pasten we ook als een van de eerste in de sector kwantitatief beleggen toe met geavanceerde onderzoekstechnieken. Nu integreren we duurzaamheid standaard in onze beleggingen en ontwikkelen we constant nieuwe technieken op allerlei gebieden. Denk aan factorbeleggen, aandelentrends en highyieldobligaties.

Dit kan alleen maar door al onze beleggingsbeslissingen consequent te baseren op grondig onderzoek en solide risicobeheer en altijd een langetermijnvisie aan te houden. We richten ons nog steeds uitsluitend op vermogensbeheer en hanteren daarbij een actieve beleggingsstijl. Zo streven we ernaar een outperformance te realiseren voor onze klanten. 

Wij doen niks anders dan beleggen

Onze missie is klanten helpen hun financiële doelstellingen te realiseren met superieure rendementen en beleggingsoplossingen. Dit doen we via een compacte, klantgerichte en concurrerende reeks verantwoorde, actief beheerde beleggingsstrategieën en pensioen-/beleggingsoplossingen. Ons productaanbod bevat aandelen-, vastrentende en alternatieve beleggingen, plus private equity en gestructureerde producten.

Tegenwoordig maken we deel uit van Robeco Groep, die wereldwijd meer dan EUR 250 miljard aan vermogen beheert. We zijn wereldwijd actief en hebben beleggings- en klantenteams in onder meer Miami en Hongkong. Deze teams kennen de lokale markt als geen ander en weten waar klanten behoefte aan hebben. Als vermogensbeheerder pur sang laten we ons niet afleiden door het leveren van andere financiële diensten, zoals bank- of verzekeringsdiensten. Bij ons draait alles om beleggen: wij zijn de Investment Engineers.  

Succesvolle pioniers zijn ook voorzichtig.

Onze allereerste CEO zei al dat "elke beleggingsstrategie gebaseerd moet zijn op onderzoek". Om zowel innovatief als bedachtzaam te zijn is diepgaand onderzoek essentieel. Dankzij onze getalenteerde fondsbeheerders, researchers, analisten en specialisten komen we tot de beste ideeën. Maar voordat we onze ideeën in de praktijk brengen, onderwerpen we strategieën aan een 'crashtest' om problemen op te sporen – en op te lossen. Met andere woorden: als we niet kunnen bewijzen dat het werkt, komt het niet op de markt. 

Het blijft onze missie om met een kwalitatief proces op basis van onderzoek het best mogelijke resultaat op de lange termijn te realiseren voor onze klanten. We integreren in ons onderzoek fundamentele, kwantitatieve en duurzaamheidsfactoren op een unieke manier. 

Feiten & getallen

  • Robeco heeft een beheerd vermogen van EUR 148 miljard (maart 2017)
  • We beleggen al sinds 1930 in opkomende markten
  • EUR 78,3 miljard aan beleggingen op basis van ESG-factoren onder beheer
  • EUR 39,5 miljard aan beleggingen op basis van kwantitatieve modellen onder beheer
  • Sinds 1998 ontwikkelen we ook beleggingsstrategieën voor highyieldobligaties

 > Company brochure