Vacatures in Econometrie

Wat is een Econometrist Business Intelligence & Analytics?

Data is een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Het McKinsey Global Institute geeft aan dat datagedreven organisaties 23 keer meer kans hebben om klanten aan te trekken, 6 keer meer kans hebben op terugkerende klanten en 19 keer meer kans om winst te boeken. Door deze succesmaatstaf en het vooruitzicht van bedrijfstransformerende inzichten binnen handbereik, gebruiken bedrijven data om baanbrekende inzichten te verkrijgen. Deze inzichten zorgen voor positieve ontwikkelingen als verbeterde besluitvorming, betere bedrijfsvoering en een sterkere klantbetrokkenheid.

Econometristen Business Intelligence & Analytics stellen zich tot doel data te ontsluiten en zo waarde toe te voegen aan de organisatie. Een Master Marketing Research of Master Econometrics – Big Data Business Analytics vormen hiervoor een goede basis.

[videoplayer]

Wat is een Data Scientist?
Een Data Scientist genereert uit grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde, on-line en off-line data, trends en inzichten waarmee het management gesteund wordt om beslissingen te onderbouwen. Dit doet een Data Scientist met behulp van analytische software. Dit is software met ingebouwde algoritmes die trends waarnemen op basis waarvan de Data Scientist een analyse kan maken en inzichten kan verschaffen waarmee de business wordt ondersteund in haar besluitvorming.

Wat is een Data Analist?
Een Data Analyst bekijkt en interpreteert gegevens (data) met als doel voorspellingen te kunnen doen voor de toekomst en het verleden uit te kunnen leggen. Door middel van datamining kunnen data analyse processen worden ingericht. Vaak wordt gebruik gemaakt van modelation en validation of andere wiskundige formules. Door middel van algoritmen kan er correlatie of causaliteit geidentificeerd worden tussen de variabelen.

Wat is een Data Engineer?
Een data engineer implementeert een technische oplossing voor data verwerking, analyse of beheer. Bijvoorbeeld rondom het data warehouse of de oplevering van informatieproducten voor business intelligence. Een Data Engineer heeft kennis van en ervaring met een of meer van de volgende systemen, tools en technieken: SQL (Structured Query Language) en ETL (Extract, Transform, Load), AWS en Azure, Python, Scala, Java, R en datasystemen: Spark, Hadoop, MongoDB, Redis, Cassandra.

>> Bekijk hier de vacatures voor Econometrist Business Intelligence & Analytics

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.