Vacatures in Econometrie

Wat hebben een Econometrist en Actuaris met elkaar gemeen?

Het leven zit vol risico's. Risico's die moeilijk ingeschat kunnen worden, maar die grote financiële gevolgen kunnen hebben. Niemand weet immers van tevoren wanneer er een brand uitbreekt of een storm opsteekt. Maar ook het gedrag van medeweggebruikers is onvoorspelbaar. Actuarissen bepalen actuarieel wat de kans is dat dergelijke risico's zich voordoen. Bovendien stellen ze de financiële consequenties vast die deze risico's met zich brengen.

Andere terreinen waarop Actuarissen actief zijn, zijn die van pensioenen en sociale voorzieningen. Actuarissen buigen zich bijvoorbeeld over de vraag hoe veel geld een pensioenfonds in kas moet hebben om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen, of over de introductie van een flexibele pensioenleeftijd.

Maar ook de vraag over betaalbaarheid van de AOW in het licht van de toenemende vergrijzing, of over de financiële consequenties van een koppeling tussen lonen en uitkeringen. En voor vraagstukken als de financiële gevolgen van de toepassing van DNA-manipulatie door de medische wetenschap kunnen Actuarissen eveneens oplossingen bieden.

[videoplayer]

Maar op welk terrein de Actuaris ook werkzaam is, zijn belangrijkste techniek is: systematisch in de toekomst kijken, voorspellingen doen, en deze voorspellingen vertalen in financiële consequenties. Een Actuaris is dus in essentie, net als de Econometrist, een creatieve probleemoplosser die zich, op basis van het verleden, met de toekomst bezig houdt.

Veel Econometristen volgen, indien ze bij een verzekeraar of pensioenfonds werken, nog een post doctorale opleiding Actuariële Wetenschappen. Een Econometrist is met zijn/haar kwantitatieve achtergrond uitstekend in staat het werk van een Actuaris te verrichten. Het volgen van de studie Actuariële Wetenschappen geeft echter een extra verdieping en toegang tot de beschermde titel van Actuaris AG.

>> Bekijk hier de vacatures voor Econometristen binnen het Actuariaat

Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Econometrie-vacature.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.